eur:
390.98
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Itt a hidegfront, de keddtől melegebb lesz

Hajnalban megérkezett az a hidegfront, amely véget vetett a hétvégi hőségnek. A front estére átvonul az ország felett, így a következő napokban napos, a hétfőinél pár fokkal melegebb időre lehet számítani.

A hidegfront hajnali két órakor érte el az országot, amely erős szelet is hozott, a széllökések néhol, például a fővárosban is elérték az óránkénti 94 kilométeres sebességet - mondta az InfoRádióban - az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hidegfront már hétfőn elhagyja az országot kelet felé, mögötte száraz és meleg levegő érkezik.

Tóth Katalin elmondta: a hétvégén tapasztalt rendkívüli meleg és a hőségriadó elrendelése nem szokványos szeptemberben, az azonban gyakori, ha egy rendkívüli melegnek egy markáns hidegfront vet véget.

Az elkövetkezendő napokban a hétvégihez hasonló hőségre már nem kell számítani.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×