eur:
391.26
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Éhségsztrájk az egri kórházban

Éhségsztrájkba kezdett az egri kórház négy dolgozója hétfő reggel műszakkezdéskor - közölte az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének intézményi vezetője.

Hegyaljai Judit elmondta: a három orvos és a hozzájuk csatlakozott diplomás szakápoló azt követeli, hogy a hevesi megyegyűlés bontsa fel azt a szerződést, amelynek nyomán a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtethetné a kórházat.

Korábban az éhségsztrájk mellett egy úgynevezett mozaiksztrájkot is kilátásba helyeztek a kórházvédők. Ennek az a lényege, hogy egy-egy osztályon valaki mindig sztrájkol, miközben a többiek az ő munkáját is ellátják. Vagyis az akció nem befolyásolja a betegellátást.

Hegyaljai Judit beszámolt arról is, hogy ezzel egy időben felkérték a szakszervezet elnökségét, hogy egy országos szolidaritási sztrájk koordinálásával támogassa kezdeményezésüket.

A szocialista vezetésű megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×