eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

VEKE: kritikán aluli a BKV internetes tájékoztatása

Szombaton háromszor annyi telefon érkezett az új menetrenddel kapcsolatban a BKV-hoz, mint egy átlagos hétvégén - mondta az InfoRádiónak Kiricsi Karola, a közlekedési társaság szóvivője. Hozzátette: az első nap nem okozott fennakadást az új rendszer bevezetése. Elégedett az átalakításokkal a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője. Vitézy Dávid ugyanakkor hiányosnak nevezte a BKV honlapján az új menetrenddel összefüggő tájékoztatást.

Zökkenőmentes volt az átállás a BKV új paraméterkönyvének bevezetése után. A közlekedési vállalat szóvivője az InfoRádióban elmondta: péntek éjszaka sikerült kicserélni 6900 utastájékoztató lapot a megállókban.

Kiricsi Karola közölte: szombaton kevesebb utas közlekedett a fővárosban, de így is háromszor annyi telefon érkezett az új menetrenddel kapcsolatban, mint egy átlagos hétvégén

Összehangolva

A paraméterkönyv változása következtében két lépcsőben összesen 700 változás lépett életbe - emelte ki. A BKV szóvivője hangsúlyozta: összehangolták a három metró és az ahhoz kapcsolódó felszíni tömegközlekedési járművek menetrendjét, több buszjárat vonalát meghosszabbították, megszüntették a párhuzamosságokat, és átalakították a járatok számozási rendszerét.

Hozzátette: az új menetrend összességében kiszámíthatóbb és kényelmesebb közlekedést biztosít az utasok számára.

A VEKE elégedett is, meg nem is

Elégedett az átalakításokkal a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője. Vitézy Dávid szerint az új menetrend az utasok érdekeit szolgálja, régóta szükség volt erre, és jobbá teszi a közlekedést.

A szóvivő ugyanakkor hiányosnak tartja az új menetrenddel összefüggő internetes tájékoztatást. A honlap kritikán aluli - vélekedett Vitézy Dávid. Kifejtette: a régi menetrend is fent van a BKV internetes oldalán, nehezen lehet megtalálni a pontos információkat, és a külföldieknek szinte lehetetlen eligazodni.

A Paraméterkönyv végső változatát hosszas egyeztetés-sorozat után május 29-én hagyták jóvá.

A BKV évente legalább 1 milliárd forintos megtakarítást remél az új menetrendtől, amely az utasok számára kiszámíthatóbb közlekedést biztosít.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baán László az Arénában: korábban evidensnek vélt tudásanyag tűnik el és válik semmivé

Baán László az Arénában: korábban evidensnek vélt tudásanyag tűnik el és válik semmivé

Olyan gyorsak a változások ma már a világban, hogy ami korábban 10-20 év alatt történt meg, az most megtörténik öt év alatt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Az interjúban szólt a fővárossal való együttműködés lehetőségéről, a Nemzeti Galéria helyzetének állásáról, de elmondta a véleményét a Biodóm "két útjáról", és elárulta egy-két tervét is – új múzeumvezetői ciklusának kezdetén.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 19. 09:16
×
×
×
×