eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Orbán: A nemzeti érdek mindennél fontosabb

Nem az a lényeg, hogy Magyarországon ki a nagyobb Nyugat-, vagy Oroszország-barát, hanem az, hogy ki a leginkább magyarbarát, mert a nemzeti érdek mindennél fontosabb - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap a Somogy megyei Kötcsén zárt körben megrendezett Polgári Pikniken.

A fidesz.hu-n olvasható cikk szerint a 2004 óta most ötödik alkalommal megrendezett Polgári Pikniken a pártelnök többek között arról beszélt, hogy szükségesnek és fontosnak tartja az orosz energiát Magyarország számára, de véleménye szerint először olyan energiavezetéket kell kiépíteni, amely nem Oroszországból jön, s amely csökkenti az oroszoktól való függőséget.

A szombaton kezdődött zártkörű esemény utolsó szónokaként beszélő Orbán Viktor azt mondta: a globalizáció haszonélvezője már nem a Nyugat, hanem Ázsia - ma ugyan Kínával az élen, de hamarosan Indiával bővülve, s egyre erősödő orosz világhatalmi törekvések közepette.

A Fidesz elnöke beszélt a közép-európai együttműködés kiépítésének szükségességéről is, amely egy lengyel-magyar tengelyre épülve fontos gazdasági előrelépést jelenthetne az Európai Unión belül.

A polgármesterek kerekasztal-beszélgetésén Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a fővárosi XII. kerület polgármestere leszögezte: nagy a kísértés, hogy a civil szervezetekből politikai eszközöket kovácsoljanak, de ennek a kísértésnek ellen kell állni, mert a "politikai látványpékségtől" nem lesz jobb az élet. Pokorni Zoltán kritikával illette a "hivatásos politikai civileket", akiket álszent, képmutató zsarolóknak nevezett.

A fideszes politikusok és jobboldali értelmiségiek közéleti személyiségek részvételével zajló Polgári Piknik szombati napján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy ma Magyarországon sem a politikai, sem a gazdasági elit nem tudja érvényesíteni érdekeit, mert erre kizárólag egy posztkommunista titkosszolgálati hálózatnak van lehetősége, "politikába, a gazdaságba és a médiába küldött részén keresztül".

A rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, Balog Zoltán azt mondta: az idei találkozókon az előadók arra a kérdésre próbálnak választ találni, hogy hol a hatalom, mert jelenlegi helyzetben meg kell határozni, kinek mi a dolga, hogy véget érjen a kormányzati ámokfutás, és Magyarország újra magára találjon.

Címlapról ajánljuk
Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

A játékvezető rossz ítélete döntően befolyásolta az olasz–magyar olimpiai negyeddöntő alakulását, de feszült légkörben óriási nyomás nehezedett rá – mondta az InfoRádióban a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetője. A háromszoros olimpiai bajnok szerint az olaszok túlzottan is provokatívak voltak a következő párizsi meccsükön, és véleménynyilvánításra, tiltakozásra használták fel az olimpiai eszmét, ami nem tolerálható.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Észak-Korea 1500 különleges alakulat katonáját szállította Oroszország távol-keleti részébe, akiket a helyi katonai bázisokon képeznek ki, és valószínűleg bevetik őket az ukrajnai háborúban – közölte pénteken a dél-koreai titkosszolgálat. Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna nem gondolkodik atomfegyver fejlesztésén, és a legutóbbi jelentésekben a kérdés kapcsán inkorrekt módon értelmezték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését – közölte az ukrán elnöki hivatal vezetője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×