eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Piknikezők foglalják el a fővárosi parkolókat

Kevés a zöld terület, és túl nagy a forgalom a fővárosban, ezért a legforgalmasabb utak mentén lévő parkolókat miniparkká alakítja át jövő hét végén a Parkolj Mozgalom. A rendezvény egyik szervezője, Radnóczi Szabolcs szerint a megmozdulás nem bénítja majd meg a főváros forgalmát.

Szeptember 13-án a budapesti Nagykörút Oktogon és Jászai Mari tér közötti szakasza bezöldül, ugyanis a Parkolj Mozgalom autók helyett pihenő és piknikező emberek vár a parkolókba.

A rendezvény egyik szervezője, Radnóczi Szabolcs az InfoRádiónak elmondta: nem akarják kiűzni az autókat, az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, az utcát már leginkább az autók veszik igénybe, és nem az emberek; kevés a zöld terület a fővárosban, és túl nagy a forgalom. Bár a motorizációnak hála gyorsabb és kényelmesebb lett a közlekedés, közben nem vettük észre, hogy a város mára inkább parkolóházhoz, mint élhető otthonhoz hasonlít - tette hozzá.

Az akcióval üzenni kívánnak gyalogosoknak és autósoknak egyaránt: ha egy élhetőbb városban szeretnénk élni, újra kell gondolni az utca fogalmát - emelte ki a szervező.

Radnóczi Szabolcs kifejtette: szeptember 13-án 9 és 16 óra között a Nagykörút érintett szakaszán lévő parkolókat növényekkel és gyepszőnyeggel látják el, így a parkolók helyett miniparkokat létesítve, ahol az emberek szabadon piknikezhetnek, pihenhetnek, vagy akár grillezhetnek.

A szervező hangsúlyozta: aki csatlakozni akar, annak az illetékes rendőrkapitányságon be kell jelentenie, hogy egy parkolót lefoglal, és miniparkot hoz létre rajta.

A rendezvény nem bénítja majd meg a főváros forgalmát, mert olyan, mintha autók állnának a parkolóban, csak a járművek helyett piknikezők veszik birtokba a területet - tette hozzá.

Az akcióról bővebb információkat a Parkolj Mozgalom honlapján olvashat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×