eur:
389.32
usd:
361.74
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Öt éve volt felkészülni az iskoláknak a nem szakrendszerű oktatásra

Szeptembertől kötelező bizonyos óraszámban készségfejlesztést végezni az általános iskolákban. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint ebből számos probléma származhat, annak ellenére, hogy az intézményeknek öt évük volt a felkészülésre.

Az általános iskolákban szeptembertől kötelező bizonyos óraszámban készségfejlesztést végezni. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Szabó Endre az InfoRádióban arról beszélt, hogy ebből óriási gondok lesznek, a többi közt azért, mert a pedagógusokat nem készítették fel erre a feladatra.

Öt évvel ezelőtt a tervezetet véleményezték a szakmai szervezetek, az iskoláknak és pedagógusaiknak is öt éve volt, hogy erre fölkészüljenek - jelentette ki az InfoRádióban Horváth Péter, a Pedagógusok Szakszervezetének közoktatási szakértője.

Hozzátette: amelyik iskola komolyan vette, az biztosan meg tudta oldani tanárainak képzését, mert ugyan a pedagógusok továbbképzésére kiadott fejkvóta nem növekedett az elmúlt időszakban, de volt. A százalékos keret pedig elég tág határok közt szabja meg, hogy egy intézménynek mennyi időt kell szánnia készségfejlesztésre - mutatott rá Horváth Péter.

Szerinte akik elküldték a megfelelő százhúsz órás tanfolyamokra a pedagógusokat, azok megbirkóztak a feladattal. Mint mondta, ez intézményi döntés, nem lehet mutogatni még az önkormányzatra sem. "Lehet, hogy néhány tanárnak kevesebb óraszáma lesz, de szerintem nagy problémát nem fog okozni az iskolákban a nem szakrendszerű oktatás bevezetése" - vélekedett a PSZ munkatársa.

A baj Horváth Péter szerint inkább az, hogy még mindig nem fejeződtek be az intézményátalakítások, és hogy egyre kevesebb gyerek jár iskolába.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×