eur:
389.67
usd:
361.66
bux:
68417.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szombaton lesz a Fodor-Orbán-találkozó

Szombat délután tart megbeszélést egymással Fodor Gábor, az SZDSZ és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke; a találkozó a Parlamentben lesz - közölte az SZDSZ kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.

A Fidesz elnöke a parlament feloszlatásáról és az előre hozott választásokról tárgyalna, az SZDSZ új vezetője viszont az általa korábban megfogalmazott programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről beszélne a Fidesz vezetőjével.

A szombati találkozó előtt Fodor Gábor látogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél, majd a Fidesz elnökével folytatott tárgyalása után kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, az MSZP elnökével találkozik.

Orbán Viktor múlt hétfőn levélben javasolt mielőbbi személyes találkozót az SZDSZ két nappal korábban megválasztott elnökének, akinek többek között azt írta, hogy mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Orbán Viktor ezt követően több interjúban is beszélt arról, hogy az SZDSZ kezében van a megoldás kulcsa, a liberálisokon múlik, hogy lesz-e előre hozott választás.

A politikai karrierjét a Fideszben kezdő, majd 1993-ban Orbánéktól megváló Fodor Gábor hétfőn juttatta el válaszlevelét a Fidesz elnökéhez, de a levél tartalmáról az SZDSZ nem kívánt nyilatkozni.

Fodor Gábor Orbán Viktorhoz hasonlóan úgy nyilatkozott az utóbbi napokban, hogy az SZDSZ "kulcspozícióban van a magyar politikai közéletben", de azt is hangsúlyozta, hogy ezzel a helyzettel élni és nem visszaélni kívánnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×