eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Enyhítették a két gyermekét elveszítő apa büntetését

Jogerősen enyhítette a Baranya Megyei Bíróság a mohácsi tragédiában felelősnek talált édesapa büntetését.

A testület szerint megalapozott volt a Pécsi Városi Bíróság korábbi határozata, de az ítéletet túl szigorúnak tartotta. A másodfokon eljáró bíróság a kiszabott egy év felfüggesztett fogházbüntetés próbaidejét háromról két évre mérsékelte.

Az édesapát mellékbüntetésként két évre eltiltották a járművezetéstől, de ezt az intézkedést is felfüggesztették, hogy ne érje hátrány a munkavállalásban.

Kovács Csaba bíró azt mondta: a tanács azt vette figyelembe, hogy a sors már kiszabta büntetését a vádlottra, illetve, hogy a tragédia óta újabb gyermek született a családban, így már két kiskorú eltartásáról kell gondoskodnia.

Tavaly január 3-án a mohácsi révnél az apa úgy ment el jegyet venni, hogy a járművet nem rögzítette megfelelően, a motort nem állította le, valamint a váltót üresben hagyta, és amikor az anya a csomagtartóhoz ment, az autó a Dunába gurult. A járműben ülő három és ötéves gyermeket már csak holtan tudták kiemelni a folyóból.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×