eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Fokozott éberséget követel a közelgő kánikula

A következő napokban várható felmelegedés veszélyeire figyelmeztetett az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az ÁNTSZ Országos Környezetegészségügyi Intézetének megbízott főigazgató-helyettese elmondta: a hőmérséklet hétfőn elérheti a 35 Celsius-fokot is.

Páldy Anna hangsúlyozta: a tartós meleg miatt fokozottan oda kell figyelni az idősekre, a krónikus betegekre és a kisgyermekekre. A szakember azt javasolja, hogy napközben lehetőleg mindenki tartózkodjon árnyékben, többször zuhanyozzon langyos vízben, vagy tegyen nedves törölközőt a tarkóra és a csuklóra.

Fontosnak nevezte a folyadék pótlását, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az alkoholt - főleg a töményitalokat -, illetve a magas cukortartalmú üdítőket kerülni kell.

Külön felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne hagyjon embereket vagy állatokat bezárt autóban, mert az tragédiához vezethet.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×