eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Átvált a nyárba a vasúttársaság is

Szombattól módosul a MÁV menetrendje, a vasúttársaság több vonatot indít a Balaton partra. A MÁV sajtófőnöke, Kavalecz Imre elmondta azt is, hogy a társaság is részt vesz a Múzeumok éjszakája programban. A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton nosztalgiavonatok szállítják majd az utasokat, és vasútmodell-kiállítás is lesz.

Június 21-étől augusztus 24-ig tart a nyári szezon a MÁV-nál, az évközi menetrendhez képest jóval több vonat indul a Balaton mindkét partjának irányába - mondta Kavalecz Imre sajtófőnök.

Az északi parton közlekedik egyebek között a Batsányi és a Tihany Intercity vonatpár, Budapest és Tapolca között. A Balaton déli partján a Kanizsa és a Zala Intercity járatokat lehet igénybe venni.

A nyári időszakban Siófok Expressz néven új vonat közlekedik szombaton és vasárnap a Déli pályaudvar és Siófok között.

A MÁV a nyáron a kerékpárosok igényeit is figyelembe veszi: a Balaton déli partjára naponta 13 pár, az északi oldalra 8 pár olyan vonat közlekedik kerékpárszállító kocsival.

A vasúttársaság ebben az évben jelentős részt vállal a Múzeumok éjszakája elnevezésű program-sorozatban. A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton nosztalgia-vonatok szállítják majd éjszaka az utasokat. A Tatai úton található Vasúttörténeti Park és a Hűvösvölgy között gyermekvasút-busz szállítja az érdeklődőket.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×