eur:
386.82
usd:
355.49
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Szocialistákkal szövetkezne kormánybuktatásra a Fidesz

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője lát esélyt arra, hogy pártja a szocialista frakcióból győz meg néhány embert az előrehozott választás szükségességéről. Navracsics Tibor szerint elképzelhető, hogy már az MSZP néhány képviselője is úgy gondolja: a kisebbségi kormányzás senkinek sem érdeke.

A fideszes Navracsics Tibor szerint meggyőzhető az Országgyűlés többsége arról, hogy egy előrehozott választás érdekében a parlament oszlassa fel magát. Mint azt az InfoRádióban elmondta, támogatókat nem csak az SZDSZ frakcióban érdemes keresni.

Elképzelhető, hogy a szocialista frakció egy része is úgy látja: március 10., azaz a vizitdíjról, kórházi napidíjról tartott népszavazás másnapja óta az ország csak kínlódik, a kisebbségi kormány fenntartása pedig senkinek sem érdeke, sem az országnak, sem az MSZP-nek, de még Gyurcsány Ferencnek sem - mondta az ellenzéki politikus.

Egy előrehozott választás azonban lehetőséget adna a szocialistáknak saját hitelességük visszaállítására. Sőt az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta kialakult patthelyzet is feloldódna - vélte Narvacsics Tibor.

A kormány és az ellenzék programjának létezéséről kialakult vita kapcsán az ellenzéki frakcióvezető azt mondta: a Fidesz Erős Magyarország alapprogramja tavaly december óta nyilvános, idén márciusban pedig a küldöttgyűlés is elfogadta, Orbán Viktor pártelnök is ebből merített, amikor a filmművészeti egyetemen a nyugdíjak reálértéke megőrzésének fontosságáról beszélt.

Ezzel szemben a szabad demokraták nélkül, kisebbségben kormányzó szocialisták azok, akik nem tudnak felmutatni egy olyan dokumentumot, amely kormányzásuk alapja lehetne - jelentette ki Navracsics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vox
Patrióta harcosokról beszélt üzenetében Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×