eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Az ellenzék feljelentést tett a fővárosi útfelújítások miatt

Feljelentést tett az ügyészségen a fővárosi közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottságának fideszes elnöke és alelnöke az útfelújítások szabálytalanságai miatt. Korábban kiderült: az önkormányzat hamis adatokkal pályázott és számolt el az útfelújításokra szánt 553 millió forinttal.

A főváros a 2006-os útfelújításokhoz - amelyek 129 szakaszból álltak - 4 milliárd 500 millió forintnyi támogatást kapott a regionális fejlesztési tanácstól.

A tanács később megállapította, hogy a forrásokat nem szabályszerűen vették igénybe, és kamatokkal együtt majdnem 600 millió forinttal nem tud elszámolni a főváros.

Emiatt januárban már elbocsátották a közlekedési ügyosztály vezetőjét, Papcsák Ferenc fideszes politikus szerint azonban a felelősöket máshol kell keresni, a főváros vezetői között, hiszen a pályázatokon is a főpolgármester és helyettesének aláírása szerepel.
Az ellenzéki politikus jogosulatlan gazdasági előny szerzésének gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×