eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

GVH-elnök: Kizárhatnák a megbírságolt cégeket a pályázatokból

Megoldás lehetne a piac megtisztítására, ha az önkormányzatok vagy az állam kizárná a pályázataiból azokat a cégeket, amelyeket megbírságolt a Gazdasági Versenyhivatal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke. Nagy Zoltán szerint a magas bírságok miatt kialakult egy olyan vállalkozói kör, amelyeknek már nem éri meg annak kockázatát vállalni, hogy akár véletlenszerűen is lebukjon.

Megoldás lehetne a piac megtisztítására, ha az önkormányzatok vagy az állam kizárná a pályázataiból azokat a cégeket, amelyeket megbírságolt a Gazdasági Versenyhivatal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet elnöke.

Nagy Zoltán kifejtette: a megrendelők nagy része még nem meri ezt megtenni, a korlátozásthoz erőteljesebb kormányzati szándékra lenne szükség.

A kiírásokra jelentkező nyertes cégek általában fontos piaci szereplők, amelyek a megrendelők személyes bizalmát élvezik, így fel sem merül kizárásuk a pályázatokból - emelte ki.

A Gazdasági Versenyhivatal elnöke szerint bizonyos szegmensében tisztább lett a piac. A magas bírságok miatt kialakult egy olyan vállalkozói kör, amelynek már nem éri meg annak kockázatát vállalni, hogy akár véletlenszerűen is lebukjon - közölte.

Nagy Zoltán kiemelte: a bíróságok ítéletei is megegyeznek a GVH döntésével, legutóbb a budapesti útkartell ügyben nyert első fokon pert a szervezet a Fővárosi Bíróságon. Ha megtanulják a vállalkozók, hogy kicsi az esély arra, hogy a versenyhivatal döntését megfordítsák, miközben ki kell fizetni a büntetést, végül azt is meg fogják gondolni, hogy érdemes-e erőt fordítani az ügy bíróság elé vitelére, hiszen a pereskedés többszörösen kidobott pénznek számít - fejtette ki.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×