eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Különlegességekkel vár a fővárosi állatkert szavannakifutója

Elkészült a Fővárosi Állat- és Növénykert szavannakifutója, amelybe egy új zsiráf is érkezett. Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az állatkert több éve tartó rekonstrukciója a végéhez közeledik.

Megnyitott a fővárosi állatkert szavannakifutója: a több mint fél hektáros területen az afrikai füves síkságok élővilágát ismerhetik meg a látogatók - mondta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője.

Itt kaptak új, tágasabb helyet a zsiráfok és az orrszarvúak, de olyan állatokat is láthatnak az érdeklődők - például a nagyszarvú mocsári antilopot vagy a Mhorr-gazellát - amilyenek csak nagyon rég, vagy még soha nem voltak Magyarországon - tette hozzá Hanga Zoltán.

Az állatkertben az 1990-es évek közepe óta zajlik a nagyszabású felújítás: minden évben megújul egyik-másik épület. A szavannakifutó elkészültével a kert immár 90 százalékban elkészült, a munkálatokat ősszel folytatják - közölte a szóvivő.

Hanga Zoltán hozzátette: a következő években várható a II. világháborúban elpusztult Zsiráf- és Bölényház visszaépítését, illetve a Nagyszikla interaktív természettudományi kiállítássá alakítása.

Az állatkert felújításának második ütemét - a Nagyszikla rekonstrukcióját és a szavanna-, illetve az emberszabásúak számára készült kifutó kialakítását - 2,7 milliárd forintból valósították meg - fűzte hozzá a szóvivő.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×