eur:
386.13
usd:
355
bux:
69069.41
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Még megy a közpénz a kormányzati negyedbe

Nemrég megemelte a Kormányzati Negyed Projekt kft. törzstőkéjét a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: erre azért volt szükség, hogy a cég rendezhesse a projekttel kapcsolatos korábbi kiadásait.

A Kormányzati Negyed Projekt Kft. kereskedelmi tevékenységet nem folytat, tehát bevétele gyakorlatilag nincs - mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szóvivője, hozzátéve: a törzstőkeemelés a módja annak, hogy forráshoz jusson a társaság, és rendezni tudja a projekt kapcsán felmerült költségeket.

Az MNV 2008 elején hozta létre a Kft.-t, majd a kormány februárban leállította a projektet. Az addig működő iroda ezzel gyakorlatilag befejezte tevékenységét.

A kormány döntése értelmében a megállított projekttel kapcsolatos elszámolási feladatokat 2008. december 31-ig kell befejezni - hangsúlyozta Száraz Gábor.

A tőkeinjekció azt a forrást biztosítja, amivel a társaság az év eleje óta felmerülő költségeit fedezni tudja. A szóvivő azonban nem tudta megmondani, hogy mekkora volt az eredeti törzstőke, és azt mekkorára emelték most.

A szóvivő elmondta azt is: a kormányzati negyed tervezésére kiírt pályázaton győztes építészeti csapatnak 2007. október 29-én 20 millió forintot fizettek ki tervpályázat vásárlás címén, de az elvégzett munka egyéb elszámolásával kapcsolatos egyeztetések még folyamatban vannak.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×