eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egyelőre csak ötlet a gyes kifizetésének módosítása

Egyelőre csak ötletként merült fel a kormány oldalán, hogy fogalmazódjon meg javaslat a gyes kifizetésének módosítására - olvasható a Világgazdaságban. Az egyik ilyen terv szerint a gyest az eddigi 3 helyett - választhatóan - 2 év alatt fizetnék ki.

Azzal, hogy rövidebb idő alatt fizetnék ki, nem lenne kevesebb a pénz, csupán a három évre járó összeget két év alatt is fel lehetne venni. Ma még azonban nem tudni, ez az elem egy munkára ösztönző nagyobb kormányzati csomag lesz-e, s azt sem, ha igen, ősszel a parlament elé kerül-e.

A Népszabadság szerint kedvet csinálhat a Magyarországon bejegyzett cégek unión belüli áttelepüléséhez a luxembourgi EU-bíróság főtanácsnokának indítványa - igaz, ez nem köti a bírákat, amikor később meghozzák ítéletüket. A magyar jog bármiféle indoklás nélkül meggátolja, hogy egy magyar társaság a székhelyét más tagállamba helyezze át - állapította meg a főtanácsnok, azt javasolva: a bíróság határozzon úgy, hogy a szóban forgó magyar jogszabályok nem egyeztethetők össze a letelepedés uniós alapszabadságával.

Súlyos korrupció gyanújába keveredett Benedek Fülöp, az agrártárca volt szakállamtitkára - értesült a Magyar Nemzet. A második Gyurcsány-kormány tisztségviselőjét, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a napokban az ügyészség.

Ausztráliában irtani kell a kengurukat a túlszaporodás miatt, egy másik erszényes emlős, a tasmán ördög pedig kipusztulhat egy fertőző rákbetegségben - közli az Index. Fertőző, rákos daganatokat okozó betegség tizedeli az ausztráliai tasmán ördögöket. A zömök, erős állkapcsú húsevő állatok a szakértők szerint a zsákmány feletti marakodás közben ejtett sebeken keresztül fertőzik meg egymást. A betegség egy évtized alatt tízből hat állatot elvitt, és ha továbbra is ilyen gyorsan terjed, akkor öt éven belül nem marad egészséges részpopuláció. Ez a faj kipusztulásához vezetne.

Az idei év első négy hónapjában nem volt olyan adónem, amelyből a befolyó bevétel ne nőtt volna 10 százalékkal. Nemcsak a lakosságtól beszedett adók nőnek, de a társaságoktól érkezők is kedvezően alakultak - tájékoztat a Napi Gazdaság.

Kritikus szintet ért el a háztartások eladósodottsága, és ez a tény hozzájárulhat a pénzintézetek portfoliójának minőségromlásához. A várhatóan fennmaradó jelentős kamatkülönbözet forint és a devizahitelek kamatlába között a devizahitelek további dominanciáját vetíti előre - írja a portfolio.hu Gárgyán Eszternek, a Citi szakértőjének a legfrissebb elemzésére hivatkozva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×