eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Teljeskörű tisztújítást szorgalmaznak az MSZP-frakcióban

Teljeskörű tisztújítást szorgalmaz az MSZP-ben több képviselő, mondván, az új helyzetben új arcokra van szükség. Szanyi Tibor egy új működési modell kiépítésén dolgozik, ha pedig a képviselőcsoport úgy dönt, eszerint működjön tovább a frakció, elvállalná akár a frakcióvezetést is. Lendvai Ildikó jelenlegi vezető szerint mindettől függetlenül nem rendült meg benne a frakció bizalma.

Új működési modell bevezetését szorgalmazza több szocialista képviselő az MSZP frakción belül. Szanyi Tibor az InfoRádiónak kifejtette, a kisebbségi kormányzás új helyzet elé állítja a szocialista képviselőcsoportot.

Szanyi Tibor szerint kétszer annyi munka várható a frakcióban, következésképpen legalább kétszerannyi szereplőre is van szükség. Látni kell, hogy eddig a képviselőknek csak egy töredéke vitte a szakmai munkát a frakcióban - mondta Szanyi. Most az a cél, hogy sokkal több embert vonjanak be a munkába, ezáltal sokkal kiérleltebb törvényjavaslatokkal lehet operálni a parlamenti szakaszban.

Szanyi Tibor szerint az új politikához új emberek is kellenek, ezért, ha a frakció az új működési modell mellett dönt, adott esetben elindul akár a frakcióvezetői posztért is a következő tisztújításon.

Ezt az eredeti tervek szerint ebben a hónapban kellett volna megtartani, a múlt heti viharosra sikerült ülésen azonban az MSZP frakció úgy döntött, csak júniusban választják meg az új vezetést.

Bár a szocialisták - sajtóhírek szerint - az SZDSZ tisztújítását akarják megvárni, Lendvai Ildikó azt mondta, nem lát összefüggést a két esemény között. A frakcióvezető az InfoRádió kérdésére azt mondta, nem rendült meg irányában a bizalom.

Lendvai Ildikó várja a választást, és a választás természetes velejárójának tartja a versenyt. Ezzel összefüggésben Szanyi Tibor azt mondta, ha a képviselők úgy döntenek, hogy változtatni kell a működésen, akkor is számítanak Lendvai Ildikó munkájára, hiszen a régi rendszerre épül majd az új.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×