eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eloltották a tüzet a textilraktárban - képgalériákkal

Budapesten az első vizsgálatok szerint hegesztés okozta a tüzet a kőbányai textilraktárban. Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok elmondta: a pontosított becslések alapján mintegy 4500 négyzetméteren délben keletkezett lángokat kora estére eloltották.

A Gyömrői út és Sibrik Miklós út kereszteződésénél lévő textilüzem egyik több kétezer négyzetméteres épületében eddig ismeretlen okból csaptak fel a lángok pénteken dél után.

A tűzoltók a legmagasabb, ötös erősségű riasztást kapták. A lángokat több főváros körüli településen is látni lehet.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a raktárban textilanyagokat, textilfestékeket és textilnyomó gépeket tárolnak.

A mentési munkálatok során délután három órára sikerült a tűz nagy részét megfékezni, majd kora estére eolotani - mondta Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok.

A rendőrségtől kért vízágyúk és a közterület-fenntartóktól kért tartálykocsik nagyban segítették az oltást - jegyezte meg a parancsnok, aki a siófoki központi tűzoltóünnepségről érkezett a helyszínre.

Bende Péter azt mondta, hétfőn hatósági eljárás keretében vizsgálatot indítanak, hogy a textilgyárban és a raktárban betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat.

A vezérőrnagy szerint a tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor az egyik munkás kevéssel 12 óra előtt hegesztett. Ezután délben ugyanis tüzet észlelt, és ekkor riasztották a tűzoltókat. Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de ők kimenekültek, emberi életet nem kellet menteniük a tűzoltóknak.

<

A lángoló textilgyár belülről (fotó: Fővárosi Tűzoltóság) (képgaléria)

Megjegyezte, az épületnek rossz a tetőszerkezete, különféle gyúlékony szigetelőanyagot, így hungarocellt halmoztak fel a raktárakban, ami olyan sűrű fekete füsttel égett, hogy a látási körülményeket nagymértékben korlátozta.

Bende Péter azt mondta, a riasztás után, a főváros felé tartva, az autópályán a Velencei tónál már látták a Gyömrői úton lévő tűz füstjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×