eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Ma birtokba veszik a futók Budapestet

Tízezernél is többen vesznek részt a vasárnapi Városvédő Futáson; a rendezvény miatt forgalomelterelésre kell számítani a Margit és az Árpád hídon, valamint a Lánchíd környékén. A főszervező, Kocsis Árpád szerint a lezárások nem okoznak majd dugókat a városban.

A Vivicittá Városvédő Futás miatt délután 4 óráig még engedéllyel sem lehet behajtani Margit-szigetre - mondta a rendezvény főszervezője.

Kocsis Árpád közölte: fél 10 és fél 11 között a Margit és az Árpád híd egy-egy sávját zárják majd le tíz-tíz percre.

A 12 kilométeres távot vállalók délután 1-kor rajtolnak a Margit-szigetről, és várhatóan másfél órával később térnek vissza oda. Ebben a másfél órában kell forgalomkorlátozásra, elterelésre, lezárásra számítani a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon Budán és Pesten.

A városvédő futás főszervezője szerint a rendezvény miatt nem lesznek torlódások a fővárosban. A verseny útvonalát és az elkerülő utakat a közlekedők megtalálják az interneten, az utak mentén pedig táblák segítik majd az autósokat, motorosokat - fűzte hozzá Kocsis Árpád.

A közlekedők egy ideig nem hajthatnak majd be a Fő utcába: ehelyett a Margit korúton vagy az alsó rakparton haladhatnak. A főszervező azt javasolja: az autósok a Margit híd helyett vasárnap délután válasszák inkább az Árpád hidat az átkelésre.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×