eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megbéníthatja Budapest közlekedését a kettős sztrájk

Várhatóan csak hétfő délutánáll áll helyre a főváros tömegközlekedése - mondta az InfoRádióban a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója. A metró egyáltalán nem jár, néhány troli-, villamos-, autóbusz- és HÉV-járat csökkentett üzemmódban közlekedik. Az Újpest-Veresegyház vonalon a vonatok sem közlekednek a vasúti sztrájk miatt. Az autóforgalom már hajnal 4 órakor a szokásos kétszerese volt.

Budapesten egyáltalán nem jár a metró, és a HÉV-járatok közül is csak a gödöllői közlekedik, csökkentett üzemmódban - mondta az InfoRádióban Prím Péter, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója.
A metró- és HÉV-járatok menetrend szerint 13 órától közlekednek, az autóbusz-, a villamos- és a troliforgalom azonban várhatóan csak 16 és 17 óra között áll helyre.

A villamosok közül az 1-es, a 14-es és a 28-as közlekedik csökkentett üzemmódban, a buszok közül pedig a 14-es, a 114-es, a 30-as, a 40-es gyors, a 73-as, a 239-es, az 52-es, a 144-es, valamint a 47-49-es villamospótló.

Rendőrök segítik a forgalmat


Már reggel 4 órakor a szokásoshoz képest kétszer nagyobb forgalom volt a főváros területén - mondta az InfoRádiónak a BRFK sajtóügyeletese. Az autóbuszsávokat továbbra sem lehet használni, azonban tumultus esetén elképzelhető, hogy megnyitják őket.

Kormos Endre elmondta: az egész fővárosban fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. A többi mellett a fő közlekedési csomópontok, a városba bevezető utak és a pályaudvarok környékén lesz a szokásosnál nagyobb rendőri jelenlét.

Éjfélkor a vasutasok is megkezdték sztrájkjukat

A vasutasok többször felfüggesztett, határozatlan idejű sztrájkja éjfélkor folytatódott. A MÁV tájékoztatása szerint a jegy- és kocsivizsgálók egy része sztrájkol, de a mozdonyvezetők és a forgalomirányítók többsége felvette a munkát, így a szerelvények mintegy 70 százaléka közlekedhet.

A Budapest-Vác-Esztergom vonalon 1-2 óránként járnak a vonatok. A Rákospalota-Újpest-Veresegyház, illetve a Hatvan és Salgótarján közötti szakaszon nincs vasúti közlekedés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×