eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szanyi: A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar

A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar - állítja Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt mondja: nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc lemondjon a miniszterelnöki posztról.

A szocialista frakció egyáltalán nem boldog attól, hogy felbomlott a koalíció, mindenki azt vizsgálja, ilyen körülmények között hogyan lehet mit lehet csinálni - mondta az InfoRádiónak Szanyi Tibor.

A politikus szerint abban van a legfőbb egyetértés, hogy meg kell próbálni a kisebbségi kormányzást - ebben partnernek tűnik nem csak az SZDSZ, hanem a többi parlamenti erő is úgy véli a jelek szerint, hogy ez lenne most az ország szempontjából talán a legeredményesebb megoldás.

Bár a média állandóan nyitva hagyja Gyurcsány Ferenc távozásának kérdését, az MSZP ezzel nem foglalkozik, jelentette ki Szanyi, aki emlékeztetett arra, hogy kongresszus döntött a miniszterelnök személyéről.

Az ország érdeke a lehető legnagyobb fokú stabilitás - tette hozzá a szocialista országgyűlési képviselő. Ezt pedig nem szolgálná a kormányfőcsere, illetve az előrehozott választás sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×