eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Áprilisi tréfa Orbán "fenyegetése" - a Fidesz feljelentést tesz

Mint kiderült áprilisi tréfa, hogy előrehozott választásokat szorgalmaz a Fidesz elnöke. Orbán Viktor aláírásával a Fidesz parlamenti frakciójától kapott hivatalos e-mailt az Inforádió is, amelyben a pártelnök közölte: az ellenzéki párt 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré.

A Fidesz parlamenti frakciójának levelezőrendszerét meghekkelve elküldött hamis közleményében, amelyet az InfoRádiónak is megküldtek, az állt, hogy az országban lévő válsághelyzetet a hatalomhoz a legitimációja elvesztése után is ragaszkodó baloldal okozta.

Szijjártó Péter szóvivő közleményében közölte: ismeretlenek feltörték a Fidesz sajtóosztályának egyik parlamenti e-mail címét, és arról valótlan tartalmú üzenetet küldtek a sajtó képviselőinek.

"Április 1-je lévén ez egy rossz áprilisi tréfa is lehetne, de a téma súlyára való tekintettel a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen, és a további hasonló esetek elkerülése érdekében az ügy azonnali kivizsgálását kéri a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztertől" - olvasható a közleményben.

A Nemzetbiztonsági Hivatal azonnal meg is kezdte az ügy vizsgálatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×