INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Dávid Ibolya: "Fontolja meg a távozását, miniszterelnök úr!"

Infostart / InfoRádió
Dávid Ibolya, az MDF elnöke lemondásra szólította fel a miniszterelnököt a parlamentben napirend előtti felszólalásában. Gyurcsány Ferenc szerint azonban az MSZP célja, hogy a koalícióval együtt folytassa a kormányzást.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint ma Magyarországon a rendszerváltás óta nem látott válságban van a kormányzás, és ezért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős.

"Ebben a helyzetben kértük múlt héten is és kértük ma is, hogy fontolja meg a távozását miniszterelnök úr. Ma nem az egyes minisztereknek a távozása fontos, mert azt megoldja egyébként Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozása is. Segítheti ez a gazdaságunk iránti bizalmat, segítheti a belpolitikai feszültségeknek az enyhítését, és talán még külföld szempontjából a megítélésünket is" - hangsúlyozta a politikus.

Dávid Ibolya hozzátette, a miniszterelnök rendre a saját döntéseit is félreteszi, például a kormányzati negyed, az egészségbiztosítás vagy a miniszterváltások kapcsán.

Gyurcsány Ferenc az MDF elnökének felszólalására reagálva az Országgyűlésben úgy fogalmazott: az MSZP célja, hogy a koalícióval együtt folytassa a kormányzást.

"Hogy mi az egyes pártok célja, azt az egyes pártok majd megmondják. A Magyar Szocialista Pártnak az a célja, hogy folytassa a kormányzást a koalícióval együtt. Azt gondolom, hogy így teremthető összhang az ország céljai és a kormányzás céljai között" - jelentette ki a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: az ország célja az - és ennek érdekében akarnak kormányozni -, hogy egyszerre szolgálják a hosszú távú érdekeket és az emberek hétköznapi biztonságérzetét.


A címlapról ajánljuk