INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Rendőrkézen az Orbán Viktor elleni merénylettel fenyegető férfi

InfoRádió / MTI
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vasárnap hajnalban megtalálták azt a 47 éves férfit, aki előző nap fenyegető hangvételű elektronikus levelet juttatott el a BRFK központi e-mail címére - közölte a rendőrség a honlapján vasárnap.

A közlemény szerint a férfi meghallgatása során elmondta, hogy a levelet jó szándékból küldte, tájékoztató jellegűnek szánta, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset körülményeit tovább vizsgálja, arról azonban nincs tudomása, hogy ez a férfi helyezte volna el pénteken a Fidesz Lendvay utcai székházánál, illetve Cukor utcai irodájánál a gyakorlógránátokat.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elleni merénylettel fenyegető e-mail érkezett a főkapitányságra, és erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a Fidesz elnöki kabinetét.

A Magyar Szocialista Párt elutasítja az erőszak és a megfélemlítés minden formáját, függetlenül attól, hogy mely politikai oldal politikusát vagy pártját éri támadás - közölte a párt szóvivője.

"Így a leghatározottabban elutasítjuk az Orbán Viktort ért fenyegetést, és bízunk abban, hogy ha nem is mindig, de néhanapján legalább ilyen empátiával és szolidaritással meg tud szólalni a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, és akár Orbán Viktor úr is, amikor belőnek politikusaink háza ablakán, Molotov-koktélokkal támadják lakásaikat, fenyegetik családjukat, megrongálják pártirodáinkat" - fűzte hozzá Nyakó István.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk