eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rendőrkézen az Orbán Viktor elleni merénylettel fenyegető férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vasárnap hajnalban megtalálták azt a 47 éves férfit, aki előző nap fenyegető hangvételű elektronikus levelet juttatott el a BRFK központi e-mail címére - közölte a rendőrség a honlapján vasárnap.

A közlemény szerint a férfi meghallgatása során elmondta, hogy a levelet jó szándékból küldte, tájékoztató jellegűnek szánta, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset körülményeit tovább vizsgálja, arról azonban nincs tudomása, hogy ez a férfi helyezte volna el pénteken a Fidesz Lendvay utcai székházánál, illetve Cukor utcai irodájánál a gyakorlógránátokat.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elleni merénylettel fenyegető e-mail érkezett a főkapitányságra, és erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a Fidesz elnöki kabinetét.

A Magyar Szocialista Párt elutasítja az erőszak és a megfélemlítés minden formáját, függetlenül attól, hogy mely politikai oldal politikusát vagy pártját éri támadás - közölte a párt szóvivője.

"Így a leghatározottabban elutasítjuk az Orbán Viktort ért fenyegetést, és bízunk abban, hogy ha nem is mindig, de néhanapján legalább ilyen empátiával és szolidaritással meg tud szólalni a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, és akár Orbán Viktor úr is, amikor belőnek politikusaink háza ablakán, Molotov-koktélokkal támadják lakásaikat, fenyegetik családjukat, megrongálják pártirodáinkat" - fűzte hozzá Nyakó István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×