eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

MSZP: lezárult a pártszavazás, többségben az igenek

Lezárult a véleménynyilvánító pártszavazás az MSZP-ben, a párttagok 44 százaléka szavazott a négy kérdésre, többségük igennel - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A pártszavazás érdemi lehetőséget jelentett arra, hogy az MSZP tagjai a munka, tudás tulajdon kérdéseiről konzultáljanak, és véleményt mondjanak róla - mondta a választmány elnöke.

Simon Gábor közölte: a munkára és a tudásra vonatkozó kérdésekre a szavazók 98-99 százaléka mondott igent, míg a tulajdonosi programot a szavazó párttagok 87 százaléka helyeselte.

Összesen 14.725 párttag élt a véleménynyilvánítás jogával, ez a párttagok 44,6 százaléka. A szám még változhat, mert a telefonon beérkezett szavazatok, online kérdőívek összesítése jelenleg is folyik. Lényegi eltérés nem várható - közölte Simon Gábor.

A pártszavazás eredményét a szocialista párt szombati országos pártértekezletén értékelik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×