eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az MSZP-s politikus szerint az SZDSZ "egy kék madarat kerget"

A szocialista párt sporttagozatának elnöke szerint katasztrofális a gyerekek edzettségi állapota, és ha nem vezetik be a mindennapi testnevelés órát, akkor az is marad. Tibor Tamás az InfoRádiónak elmondta: a kisiskoláskorú gyermekek mindössze 6 százaléka sportol versenyszerűen, márpedig csak ezek a gyerekek számítanak edzettnek.

Katasztrofális a felnövekvő generáció egészségi állapota és edzettségi szintje - mondta az InfoRádiónak az MSZP sporttagozatának elnöke.

Tibor Tamás szerint a megoldást a kötelező iskolai testnevelés órák számának emelése jelentené. Különösen az alsó tagozatban lenne ez fontos, ahol fokozatosan kellene bevezetni a mindennapi tornaórát - tette hozzá.

Az MSZP-s politikus kiemelte: az SZDSZ "egy kék madarat kerget", amikor azzal érvel, hogy a mindennapi testnevelés óra kiszolgáltatottá tenné a kisgyermekeket.

Lehet, hogy eljön az az idő, amikor nem kell kötelezővé tenni a tornaórát, és a gyerekek maguk válogathatnak a különböző mozgásfélék között, de ma azt látjuk, hogy a gyerekek csupán hat százaléka sportol rendszeresen, ennyire rendelkeznek ugyanis versenyengedéllyel - fejtette ki Tibor Tamás.

Az MSZP politikusa szerint kevesen tudják megfizetni az egyesületi versenydíjakat, utazási és egyéb költségeket, és mindezt bűn nem tudomásul venni.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×