INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Több koalíciós javaslat is van az egészségbiztosítási pénztárakról"

InfoRádió / MTI
Több javaslat is van a koalíciós pártok asztalán az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítására. Erről Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa beszélt szerdán az MTI-nek a Parlamentben tartott koalíciós egyeztetés után.

A két párt az álláspontját ismertette a megbeszélésen - közölte a nagyobbik kormánypárt politikusa. Mint mondta, "mindenféle javaslat az asztalon van", de nem kívánt részletekbe bocsátkozni, illetve pártja álláspontját ismertetni. "Nagyon határozott álláspontja van az MSZP-nek" - fogalmazott.

Az MTI azon kérdésre, miszerint az MSZP-ben javasolták, hogy az eredeti szocialista elképzeléshez, a hét régióban lévő, állami tulajdonú pénztárrendszerhez kellene visszatérni, Kökény Mihály közölte: valóban van az asztalon ilyen javaslat, de az SZDSZ-ben is többféle elképzelés merült fel.

A szocialista országgyűlési képviselő Horn Gábor SZDSZ-es ügyvivőhöz hasonlóan azt mondta, folytatják a megbeszélést. Belátható időn belül meg fogunk állapodni - hangoztatta.

Megjegyezte: a Fidesz azon álláspontja, hogy vonják vissza a törvényt, nem elfogadható, mert azt sugallná, hogy nem kell semmit sem csinálni.

A résztvevők délután öt óra körül úgy érkeztek, hogy már eleve kikerülték a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája közelében lévő folyosón várakozó újságírókat. Az egyeztetés után a politikusok szintén az újságírók látókörét elkerülve távoztak, Horn Gábor telefonon csak annyit mondott a távirati irodának, hogy folytatják a megbeszéléseket.

Az MTI értesülései szerint a megbeszélésen a szabad demokratákat Kóka János pártelnök, Horn Gábor, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, Magyar Bálint és Gusztos Péter, az SZDSZ két ügyvivője képviselte. Az MSZP részéről ott volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese, Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője és Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke, volt szakminiszter.

Kapcsolódó hang

Koalíciós egyeztetés az egészségbiztosítási pénztárakról
 


A címlapról ajánljuk