eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tárki: továbbra is stabil a Fidesz támogatottsága

A pártválasztók körében 42, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 49 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt a Tárki legújabb, a népszavazás után készített felmérése alapján. Az utóbbi csoportban a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 69 százalékon áll, míg a szocialistáké 20 százalék. A kispártok közül most csak az MDF tudna bekerülni a parlamentbe, a szabad demokraták már hónapok óta tartósan 2-3 százalékos támogatottsággal rendelkeznek.

Nem változott lényegesen a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban - derül ki a Tárki március közepén, a népszavazás után ezer ember megkérdezésével készített felméréséből.

Sík Endre szociológus kifejtette: nem nőtt tovább a Fidesz előnye, de már nem is tudott hova emelkedni, hiszen az ellenzéki párt előnye hónapok óta olyan nagy, hogy már nem nagyon van tere a további növekedésnek.

A Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében továbbra is stabil: 37 százalék, ami a februári eredménynél két százalékkal kevesebb, a januárinál hárommal több. Eközben az MSZP támogatói tábora - akárcsak januárban - 13 százalék, ami februárhoz képest két százalékos mérséklődés.

A pártválasztók körében 42, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 49 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt. Az utóbbi csoportban a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 69 százalékon áll, míg a szocialistáké 20 százalék - közölte a Tárki munkatársa.

Az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság és a biztosan szavazó pártválasztók körében két, a pártválasztók esetében három százalék, míg az MDF tábora a teljes lakosságon belül három, a pártválasztók körében hat, a biztos szavazó pártválasztók között öt százalékos a Tárki adatsora szerint.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 57 százaléka venne részt biztosan, ami magasabb, mint a korábbi két hónapban - derül ki a Tárki közvélemény-kutatásából.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×