eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Május elsejével megemelik a nyugdíjakat

Májusban 1,1 százalékkal, átlagosan 850 forinttal emelkednek a nyugdíjak - ismertette Budai Bernadett a kabinet szerdai döntését a kormányülés utáni budapesti sajtótájékoztatón.

A kormányszóvivő elmondta: a kabinet döntése értelmében májustól 1,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű rendszeres szociális juttatások. Mindez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok átlagosan havi 850 forinttal kaphatnak többet.

Budai Bernadett emlékeztetett arra, hogy januárban 5 százalékos nyugdíjemelés történt, így a mostani döntés és a korábbi emelés eredményeképpen a 2,7-2,8 millió nyugdíjas átlagosan havonta 4.500 forinttal kaphat többet. Az öregségi nyugdíj átlagos havi összege így közel 86 ezer forintra emelkedik, a nyugdíjasok januárig visszamenőlegesen fogják megkapni járandóságukat.

A szóvivő kitért arra, hogy 2008-ban összesen 170 milliárd forinttal kapnak többet a nyugdíjasok, a májusi nyugdíjemelés a nyugdíjak esetében 31 milliárd, a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásokat tekintve 1,2 milliárd forint többletkiadást eredményez.

A kormány novemberben újra felülvizsgálja a nyugdíjakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×