eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk

A lakosság fele szerint Gyurcsány megbukott miniszterelnökként

A választók fele szerint Gyurcsány Ferenc megbukott miniszterelnökként, de a szavazók 43 százaléka szerint a szocialista párt éléről is távoznie kellene. A Heti Válasz című hetilap megbízásából készült felmérésből az derül ki, hogy a megkérdezettek többsége Szili Katalint látná alkalmasnak az MSZP vezetésére.

A lakosság fele az MSZP elnökét és miniszterelnökét is bukottnak tartja a népszavazás után - derült ki a Nézőpont Intézet március közepén készült telefonos közvélemény-kutatásából. Mráz Ágoston Sámuel kutatásvezető kifejtette: a megkérdezettek 50 százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek a kormány, 43 százalékuk szerint pedig az MSZP éléről kellene távoznia.

A Heti Válasz című hetilap megbízásából készült felmérésből az derül ki, hogy az emberek nincs egyértelmű utódjelöltje egyik posztra sem.

A kormányfői posztra nincs egyértelmű és komoly jelöltje a lakosságnak, ez összefügghet azzal, hogy a közbeszédben sem forognak nevek - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Az MSZP elnöki posztján Szili Katalin házelnököt 46, Kiss Péter kancelláriaminisztert 15, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt 13, a korábbi vezetők közül Kovács Lászlót 8, Hiller Istvánt 6 százalék látná szívesen az MSZP élén - tette hozzá.

A sors iróniája, hogy Gyurcsány Ferenc emlékezetesebb lépései közül épp az ősszel bejelentett, de hamvába holt köztisztasági csomag, vagyis a polgármesteri és a képviselői tisztség szétválasztásának ötlete a legnépszerűbb - közölte a kutatásvezető.

Negatív értékelést kapott az új tulajdonosi program, ötös skálán kettes osztályzatot kapott a válaszadóktól - hangsúlyozta Mráz Ágoston Sámuel.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×