INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Vecsei: A munka, az oktatás és a rend lenne a megoldás a cigányság problémáira

Infostart / InfoRádió
A munka, az oktatás és a rend jelenthet megoldást a cigányság problémáira - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Vecsei Miklós szerint nincs értelme hibát, vagy okot keresni, amikor a hajléktalanságról van szó.

Sokan feszengve beszélnek a cigányság kérdéséről, noha beszélni kellene erről a témáról - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Vecsei Miklós szerint vissza kellene lépni, sorra venni a kérdéseket, és ezek mentén elindulni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke úgy vélekedett, a munka, az oktatás és a rend jelenthet megoldást a cigányság problémáira.

Vecsei Miklós fontosnak tartaná a helyi közlekedés fejlesztését, vagyis ahol a munka van, oda kellene vinni a kistelepülések lakóit, akár ingyenesen is. Hozzátette: egy protekcionista gazdaságpolitikát kellene megengedni.

Nehezen elképzelhető, de igaz, hogy a hajléktalanok között sok diplomás, szebb napokat is látott ember is van - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Példaként említette, hogy egyszer egy hajléktalanszállón egy egykor volt jól menő építési vállalkozóval találkozott, aki tönkrement házasság után csúszott le. A férfi nem vesztette el minden vagyonát, csak azt mondta, most már minden mindegy - fejtette ki.

Vecsei Miklós szerint nincs értelme hibát, vagy okot keresni, amikor a hajléktalanságról van szó.

Hanganyag: Ignáth MárkA címlapról ajánljuk