eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem értik egymást

Eredménytelenül zárult ismét az egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, illetve a 38 vasúti mellékvonal ügyéről.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke a tárgyalás után elmondta: egy hét múlva folytatják az egyeztetést a MÁV Zrt.-vel.

A VDSZSZ alelnöke közölte: a kormány erre az évre lerontott inflációs előrejelzése miatt a szakszervezet kiterjesztette az egyeztetés témáját azzal, hogy a többi vasutas szakszervezet és a MÁV között 2008-ra megállapodott 6,9 százalékos bérfejlesztés további 1,1 százalékkal emelkedjen.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője szerint a VDSZSZ többlet bérkövetelése irreális, jogtalan, és a MÁV továbbra sem engedhet abból az álláspontjából, hogy a MÁV Cargo privatizációs bevételeit szétosszák.

Bárány Balázs kiemelte, hogy holnap a VDSZSZ az érintett vasúti társaságok szakszervezeti küldötteivel kibővített országos választmányi ülést tart, amelyen értékelik az elmúlt hetek sztrájkkal összefüggő, és a munkáltatókkal folytatott tárgyalások fejleményeit, eredményeit.

A VDSZSZ sztrájkbizottsága ezt követően ül össze, és hoz döntést a sztrájk esetleges folytatásáról.

Singulinszki Tibor közölte: a jövő héten esedékes munkaügyi egyeztetésre a MÁV és az érintett vasúti társaságok előterjesztik, hogy milyen elemzéseket tudnak bemutatni a kritikus 38 vasúti mellékvonal forgalmáról.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×