INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Kevesen jelentkeznek rendőrnek

Infostart / InfoRádió
A korábbi évekhez képest ezerrel kevesebben jelentkeztek a rendészeti szakközépiskolába az idén - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgatóságának helyettes vezetője. Csiba Károly hozzátette: a jelentkezők közül csak kevés diákot vesznek fel, mert sokan megbuknak az egészségügyi és fizikai vizsgán.

Február elején zárult le a jelentkezés a rendészeti szakközépiskolákba, és az adatok szomorú képet mutatnak - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgatóságának helyettes vezetője.

Csiba Károly kifejtette: 2006-ban és 2007-ben mintegy 3500-an jelentkeztek a rendészeti szakközépiskolába, idén azonban ezerrel kevesebben, 2540-en.

A felvételizőknek egy többszörös szűrőn kell végigmenniük, amely során műveltségi teszten és pályaalkalmassági vizsgálatokon kell megfelelniük - hangsúlyozta. Csiba Károly kiemelte: évről évre gyengül a jelentkezők fizikai teljesítőképesség, és sokan az egészségügyi felvételin elbuknak.

Annyira kevés a rendőr, hogy a fővárosban nyílt toborzóiroda mellett a keddi újságokban jelent meg a felvételi tájékoztató a 2008 őszén induló rendőrszakképzésről.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk