eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kevesen jelentkeznek rendőrnek

A korábbi évekhez képest ezerrel kevesebben jelentkeztek a rendészeti szakközépiskolába az idén - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgatóságának helyettes vezetője. Csiba Károly hozzátette: a jelentkezők közül csak kevés diákot vesznek fel, mert sokan megbuknak az egészségügyi és fizikai vizsgán.

Február elején zárult le a jelentkezés a rendészeti szakközépiskolákba, és az adatok szomorú képet mutatnak - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgatóságának helyettes vezetője.

Csiba Károly kifejtette: 2006-ban és 2007-ben mintegy 3500-an jelentkeztek a rendészeti szakközépiskolába, idén azonban ezerrel kevesebben, 2540-en.

A felvételizőknek egy többszörös szűrőn kell végigmenniük, amely során műveltségi teszten és pályaalkalmassági vizsgálatokon kell megfelelniük - hangsúlyozta. Csiba Károly kiemelte: évről évre gyengül a jelentkezők fizikai teljesítőképesség, és sokan az egészségügyi felvételin elbuknak.

Annyira kevés a rendőr, hogy a fővárosban nyílt toborzóiroda mellett a keddi újságokban jelent meg a felvételi tájékoztató a 2008 őszén induló rendőrszakképzésről.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×