eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszatérhetnek a lopóautók Budapestre

Jövő év elejétől ismét megjelenhetnek Budapesten az úgynevezett lopóautók, amelyek a tilosban parkoló gépjárműveket szállítják el, ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást - mondta az InfoRádiónak Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés városrendvédelmi bizottságának elnöke.

Jövő év elejétől újra indulhat a gépjármű-elszállítás, immár közterület-felügyeleti hatáskörben, amennyiben az országgyűlés elfogadja az erről szóló törvénymódosítást - közölte a fővárosi közgyűlés városrendvédelmi bizottságának elnöke.

Danielisz Béla kiemelte: az önkormányzati intézmények a közterületen szabálytalanul elhelyezett, illetve tárolt járműveket, valamint a KRESZ-szabályait súlyosan megsértő autókat elszállíthatják.

Ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor be kell szerezni az elszállításhoz szükséges infrastruktúrát, mert jelenleg ez nem áll rendelkezésre, korábban ugyanis mindez rendőrségi hatáskörbe tartozott - mondta a testület vezetője.

Danielisz Béla szerint 10-15 autóval el lehet indítani a tevékenységet, míg a közterület-felügyelet kapcsán folyamatos létszámfejlesztésben gondolkodik a főváros.

A tervek szerint az elszállított kocsik kiváltása meg fog egyezni a kerékbilincs levételének költségével, vagyis 7500-15 ezer forint között lesz.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×