INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Visszatérhetnek a lopóautók Budapestre

Infostart / InfoRádió
Jövő év elejétől ismét megjelenhetnek Budapesten az úgynevezett lopóautók, amelyek a tilosban parkoló gépjárműveket szállítják el, ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást - mondta az InfoRádiónak Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés városrendvédelmi bizottságának elnöke.

Jövő év elejétől újra indulhat a gépjármű-elszállítás, immár közterület-felügyeleti hatáskörben, amennyiben az országgyűlés elfogadja az erről szóló törvénymódosítást - közölte a fővárosi közgyűlés városrendvédelmi bizottságának elnöke.

Danielisz Béla kiemelte: az önkormányzati intézmények a közterületen szabálytalanul elhelyezett, illetve tárolt járműveket, valamint a KRESZ-szabályait súlyosan megsértő autókat elszállíthatják.

Ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor be kell szerezni az elszállításhoz szükséges infrastruktúrát, mert jelenleg ez nem áll rendelkezésre, korábban ugyanis mindez rendőrségi hatáskörbe tartozott - mondta a testület vezetője.

Danielisz Béla szerint 10-15 autóval el lehet indítani a tevékenységet, míg a közterület-felügyelet kapcsán folyamatos létszámfejlesztésben gondolkodik a főváros.

A tervek szerint az elszállított kocsik kiváltása meg fog egyezni a kerékbilincs levételének költségével, vagyis 7500-15 ezer forint között lesz.

Hanganyag: Tenczer Gábor


A címlapról ajánljuk