eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Még hó is eshet húsvétkor

Csapadékos, hűvös idő lesz húsvétkor - mondta Németh Lajos meteorológus. Hozzátette, a mostani hűvös, olykor havazással járó időjárás nem szokatlan március közepén, de nem is gyakori.

Németh Lajos meteorológus az InfoRádióban elmondta: változékony időt hoz a következő három nap, csapadékra, erős viharos szélre, de napsütésre is számítani lehet.

Szombaton borongós idő várható, sok helyen esni fog, a hegyekben pedig még havazás is előfordulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6-11 fok között lesz, ami 3-4 fokkal marad el az évszakos átlagtól.

A vasárnap várhatóan napsütéssel indul, déltől azonban újra gyűlni kezdenek majd a felhők, délután és kora este pedig már ismét lehet esőre számítani. Vasárnap 8-13 fokra melegedhet a hőmérséklet.

Hétfőn a csapadékhoz még erős szél is párosul, és lesznek olyan helyek az országban, ahol legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 fok lesz, a locsolókat váró lányoknak ezért jól teszik, ha felöltöznek.

Németh Lajos elmondta: bár az ilyenkor szokásosnál néhány Celsius fokkal hidegebb idő várható, mindez nem szokatlan.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×