INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Félnapos BKV-sztrájk lehet április 7-én

Infostart / InfoRádió
Április 7-én félnapos sztrájkot tartanak a BKV dolgozói, ha a cég vezetése nem vonja vissza járatritkítási terveit - mondta Gulyás Attila, az egyik reprezentatív BKV-s szakszervezet, a VTDSZSZ elnökhelyettese.

A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) szövetségi tanácsa arról döntött, hogy nem fogadja el a paraméterkönyv-tervezet, mert munkahelyek veszélyeztetésével járna - közölte Gulyás Attila.

Az érdekképviselet elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: egy BKV-s járatritkítás esetén a járművezetők és kiszolgáló személyzet állása is veszélybe kerülne, számítások szerint ezer ember munkahelye is megszűnhet.

A ritkábban közlekedő járművek és a nagyobb zsúfoltság miatt a BKV fizető utasokat veszítene, ezáltal egy olyan lejtőn indulhat el a közlekedési vállalat, ami a végső összeomláshoz vezet - fejtette ki.

Gulyás Attila közölte: tárgyalásos úton rendeznék a nézetkülönbségeket, de van felhatalmazás arra is, hogy szükség esetén sztrájkot kezdeményezzenek.

Az érdekképviselet április 7-re tervezi a munkabeszüntetést, ami egy akár félnapos sztrájk is lehet - hangsúlyozta a VTDSZSZ elnökhelyettese. Hozzátette: egyezetés kezdődik a többi szakszervezettel, és ha a helyzet nem változik, hivatalosan is bejelentik a sztrájkot.

Nemes Gábor, a másik reprezentatív szakszervezet, a Cinasz vezetője szerint még nincs hivatalosan bejelentve a sztrájk, a közös fellépés érdekében még egyeztetésre van szükség a szakszervezetek között.


A címlapról ajánljuk