eur:
392.88
usd:
368.1
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A kormány nem foglalkozik az olimpiai bojkott ötletével

Magyarországon egyelőre nem került napirendre a pekingi olimpia vagy csak az esemény megnyitójának bojkottja. A kérdéssel azonban egyre több kormányzat foglalkozik.

A tibeti tüntetésekre adott kínai válasz miatt több országban is felvetődött a pekingi olimpia, vagy az esemény megnyitójának bojkottja. Daróczi Dávid kormányszóvivő, az InfoRádió kérdésére elmondta: Magyarországon még a kérdés felvetése sem volt napirenden.

Legutóbb Donald Tusk lengyel miniszterelnök jelezte: elképzelhető, hogy nem utazik el az olimpiai játékokra, így tiltakozva Kína Tibet-politikája ellen. Korábban Bernard Kouchner francia külügyminiszter nyilatkozta a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet felhívására válaszul, hogy nem rossz ötlet a pekingi nyári olimpia nyitóünnepségének bojkottját követelni a világ vezetőitől, de nincs realitása.

George Bush amerikai elnök például elutazik a nyári olimpiára. Az esemény nemzetközi bojkottját maga a dalai láma is elutasította, igaz, ő a teljes bojkott kapcsán nyilatkozott, nem csak a megnyitó kapcsán.

A Magyar Olimpiai Bizottság szintén a bojkott ellen foglalt állást. Schmitt Pál, a bizottság elnöke azt nyilatkozta, hogy a bojkott nem old meg semmit. Mint mondta: a korábbi hasonló akciókkal a melbourne-i, a moszkvai, vagy a Los Angeles-i ötkarikás játékokon sem sikerült elérni azokat a politikai változásokat, melyeket a tiltakozók szerettek volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×