eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A budai vár felújítása is kiemelt beruházás lesz

Jogszabályi változtatásokkal segítené a kabinet a kiemelt beruházások gyorsítását - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Bajnai Gordon hozzátette: a korábbi 7 mellé további 32 beruházást minősített kiemelt projektté a kormány.

Ha nem akarjuk, hogy a nagyberuházásaink túlnyúljanak az unió által meghatározott határidőkön, állami oldalról kell gyorsítani a kiemelt jelentőségű projekteket - mondta Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

"A jelentősebb beruházások terén jogszabályi módosításokat kezdeményezünk. Egyes beruházásokat egy már meglévő, 2006-os törvény alapján kiemelt kategóriába fogunk sorolni, minden egyes projektre, amelyet a kormány már jóváhagyott, és egyedi kiemelt projektnek minősül, egyedi útvonaltervet készítünk belső határidőkkel" - fejtette ki a tárcavezető.

A több mint 30 jogszabály-változtatás átfogja a teljes építési folyamatot, az előkészítéstől, az engedélyezésen át a közbeszerzésig és kivitelezésig.

Bajnai Gordon bejelentette azt is, hogy a jelenlegi 7 kiemelt beruházás további 32-vel bővül, köztük van a Budai Palota felújítása, Záhony fejlesztése, a Pécs 2010 projekt, emellett több vasútvonal- és autópálya-építés.

A miniszter hozzátette: a jövőben akár hetente kerülhetnek fel beruházások a kiemelt listára, de csak meghatározott méret felett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×