INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A budai vár felújítása is kiemelt beruházás lesz

Infostart / InfoRádió
Jogszabályi változtatásokkal segítené a kabinet a kiemelt beruházások gyorsítását - mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Bajnai Gordon hozzátette: a korábbi 7 mellé további 32 beruházást minősített kiemelt projektté a kormány.

Ha nem akarjuk, hogy a nagyberuházásaink túlnyúljanak az unió által meghatározott határidőkön, állami oldalról kell gyorsítani a kiemelt jelentőségű projekteket - mondta Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

"A jelentősebb beruházások terén jogszabályi módosításokat kezdeményezünk. Egyes beruházásokat egy már meglévő, 2006-os törvény alapján kiemelt kategóriába fogunk sorolni, minden egyes projektre, amelyet a kormány már jóváhagyott, és egyedi kiemelt projektnek minősül, egyedi útvonaltervet készítünk belső határidőkkel" - fejtette ki a tárcavezető.

A több mint 30 jogszabály-változtatás átfogja a teljes építési folyamatot, az előkészítéstől, az engedélyezésen át a közbeszerzésig és kivitelezésig.

Bajnai Gordon bejelentette azt is, hogy a jelenlegi 7 kiemelt beruházás további 32-vel bővül, köztük van a Budai Palota felújítása, Záhony fejlesztése, a Pécs 2010 projekt, emellett több vasútvonal- és autópálya-építés.

A miniszter hozzátette: a jövőben akár hetente kerülhetnek fel beruházások a kiemelt listára, de csak meghatározott méret felett.


A címlapról ajánljuk