eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sorozatos balesetek az M5-ös autópályán - képekkel

Nagy sebességgel belehajtott egy külföldi rendszámú kamion a leállósávban lévő útkarbantartó teherjárműbe az M5 autópálya Kiskunfélegyháza déli csomópontjánál. Az M5-ösön rövid időn belül több baleset is történt.

A külföldi rendszámú kamion nagy sebességgel belehajtott a leállósávban lévő útkarbantartó tehergépjárműbe, illetve az útfestő gépbe, magával sodorva két pályamunkást, akik a felfestést végezték.

A két munkás súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük a festőgép roncsai alá szorult. Õt feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült a tűzoltóknak kiemelni.

A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset miatt a Budapest felé vezető mindkét sávot lezárták, majd a sérült kiemelése után a forgalmat a leállósávon engedik a műszaki mentés végéig.

Rövid időn belül három baleset történt a Kecskemét és Budapest közötti szakaszon is, egymástól pár kilométerre történt. Két személyautó ütközött össze Ócsa és Gyál között, a 23-as kilométernél.

Az autópálya-ügyelet közlése szerint a sérültért mentőhelikopter ment, és szállt le az autópályán. Emiatt egy kilométeres sor torlódott fel átmenetileg.

Egy személygépkocsi leszaladt az autópályáról, melynek férfi vezetőjét súlyos sérülésekkel szállította a mentőhelikopter a kecskeméti kórházba. A harmadik balesetben három személygépkocsi ütközött, melynél két személy szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×