INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

ÁSZ: Nem jól hasznosulnak a gazdaságélénkítési támogatások

Infostart / InfoRádió
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint nem hasznosulnak megfelelően a költségvetés egynegyedét is elérő, gazdaságélénkítésre fordított összegek.

Kovács Árpád úgy véli: ennek legfőbb oka az együttműködésen alapuló társadalmi egyeztetés hiánya. Az Állami Számvevőszék elnöke az InfoRádióban szólt arról is, hogy merevek a költségvetés igazgatási, honvédelmi és szociális kiadásai.

Kovács Árpád szerint a parlament előtt lévő közpénzügyi törvénycsomag részben gyógyír lehet a költségvetés ellenőrzésének problémáira, és megelőzheti, hogy választási években meglóduljon a büdzsé kiadási oldala.

Az államháztartás ellenőrzésének aktuális kérdéseiről rendezett konferencián a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az adó- és vámellenőrzések aktuális kérdéseiről beszélt.

Karácsony Imréné hangsúlyozta: az adóhatóság eredményességét mutatja, hogy az idei bevallások szerint a mintegy 130 ezer veszteséges egyéni vállalkozóból csak 2.500-an foglaltak úgy állást, hogy nem fizetik be a minimálisan elvárható jövedelem utáni adót, vállalva ezzel az APEH ellenőrzését.

A szakállamtitkár szólt arról is, hogy az adóhatóság az idén - egyebek mellett - a kereskedelem, a vendéglátás, a húsipar, a baromfifeldolgozás, a gabonaipar és az e-kereskedelem területén végez kiemelt vizsgálatokat.

Hanganyag: Nagy Tamás


A címlapról ajánljuk