INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Levegő Munkacsoport: "Már régen be kellett volna vezetni az útdíjat"

Infostart / InfoRádió
A Levegő Munkacsoport szerint megalapozatlan a tehergépjármű-tulajdonosok demonstrációja, hiszen százmilliárd forintos társadalmi kárt okoznak évente Budapesten. Lenkei Péter, a szervezet szakértője szerint már régebben be kellett volna vezetni az útdíjat.

Megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy a fuvarozók ilyen eszközhöz nyúltak, és technikai erőfölényükkel riogatják a lakosságot - jelentette ki Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport munkatársa az InfoRádiónak.

A szervezet szakértője helyesli, hogy meghatározott útvonalakra tereljék a Budapesten közlekedő tehergépjárműveket, mert ezáltal jelentősen csökkenhet az olyan lakóövezetek terheltsége, ahol hatalmas környezeti károkat okoztak eddig a teherautók.

A Levegő Munkacsoport egyik tanulmányában kimutatta, hogy több mint ezer milliárdos kárt okoznak Magyarországon a kamionosok, ebből a fővárosra százmilliárdos összeg jut - közölte a szakértő.

Az InfoRádió kérdésére, nem kellene-e megvárni az M0-ás körgyűrű elkészültét és utána megemelni a behajtási díjat, a szervezet szakértője azt felelte, hogy a környezeti kár mértéke független az említett útszakasztól. Már sokkal hamarabb, drasztikusabb díjakat kellet volna kiszabni a fuvarozókra - tette hozzá Lenkei Péter.

Hanganyag: Tenczer Gábor

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk