eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Levegő Munkacsoport: "Már régen be kellett volna vezetni az útdíjat"

A Levegő Munkacsoport szerint megalapozatlan a tehergépjármű-tulajdonosok demonstrációja, hiszen százmilliárd forintos társadalmi kárt okoznak évente Budapesten. Lenkei Péter, a szervezet szakértője szerint már régebben be kellett volna vezetni az útdíjat.

Megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy a fuvarozók ilyen eszközhöz nyúltak, és technikai erőfölényükkel riogatják a lakosságot - jelentette ki Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport munkatársa az InfoRádiónak.

A szervezet szakértője helyesli, hogy meghatározott útvonalakra tereljék a Budapesten közlekedő tehergépjárműveket, mert ezáltal jelentősen csökkenhet az olyan lakóövezetek terheltsége, ahol hatalmas környezeti károkat okoztak eddig a teherautók.

A Levegő Munkacsoport egyik tanulmányában kimutatta, hogy több mint ezer milliárdos kárt okoznak Magyarországon a kamionosok, ebből a fővárosra százmilliárdos összeg jut - közölte a szakértő.

Az InfoRádió kérdésére, nem kellene-e megvárni az M0-ás körgyűrű elkészültét és utána megemelni a behajtási díjat, a szervezet szakértője azt felelte, hogy a környezeti kár mértéke független az említett útszakasztól. Már sokkal hamarabb, drasztikusabb díjakat kellet volna kiszabni a fuvarozókra - tette hozzá Lenkei Péter.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×