eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jótanácsok a húsvéti bevásárlásra készülőknek

Élelmiszerbiztonság ellenőrzéseket folytat a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás - mondta az InfoRádiónak a Pest megyei és budapesti főállatorvos. Hajós Ádám hangsúlyozta: csak legális elárusítóhelyen érdemes megvásárolni a húsvéti élelmiszereket.

Csak legális helyről vásároljanak a fogyasztók - tanácsolja a budapesti és Pest megyei főállatorvos a húsvétra készülőknek.

Hajós Ádám az InfoRádiónak elmondta: az illegálisan működő üzemekből beszerzett élelmiszerek a vásárlók egészségét is veszélyeztetik, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az ilyen helyeken a legalapvetőbb higiéniai előírásokat se tartják be.

A fővárosi és Pest megyei régióban a vásárlói panaszokkal a Fővárosi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomáshoz fordulhatnak a fogyasztók - tette hozzá a szakértő.

A piacokon és a bevásárlóközpontokban vásárolt termékekben megbízhatnak a vevők, bár oda is kerülhetnek hibás termékek - mondta Hajós Ádám, aki szerint a tojásokat a legegyszerűbb ellenőrizni, hiszen azokra vagy a csomagolásukra rányomtatják a fogyaszthatósági időt.

A csomagolatlan sonkánál azt kell figyelni, hogy a termék színe, szaga megfelelő legyen. A vákuumcsomagolt termékek akkor már nem fogyaszthatók, ha csomagolásukon belül lé található - hangsúlyozta a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×