eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Aláírásgyűjtés a busa mielőbbi lehalászásáért

Aláírásgyűjtési akcióba kezd a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége azt követelve, hogy a jelenleginél jóval gyorsabb ütemben fogják ki a Balatonból az őshonos halfajokat kiszorító busát.

Pintér József, a szövetség elnöke az elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a Balatoni Halászati Zrt. állományszabályozó halászata a jövőben csakis a busára terjedjen ki, megduplázva a jelenlegi fogások mennyiségét.

Szakértői becslések szerint 6 ezer tonna, vagy ennél is több busa él a tóban, amelynek lehalászása a jelenlegi ütemben még legalább tíz évig eltartana.

Pintér József hozzátette: szakértőik szerint nem szabad eddig várni a kérdés rendezésével, hiszen a balatoni horgászfogások drasztikus visszaeséséért nagyban felelős az őshonos halfajoknak táplálék-konkurensévé vált, ellenség hiányában 20-40 kilogrammosra növőbusa.

A szövetség áprilistól június végéig gyűjti az aláírásokat, majd a kérelmével együtt eljuttatja a turizmusért, valamint a halászati jog gyakoroltatásáért felelős minisztériumhoz, és a Balatoni Halászati Zrt. vagyonkezelőjéhez.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×