eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Április végére kiderül, mely cégeken adna túl az állam

Április végéig kell részletes programot kidolgoznia az állami tulajdon egyes elemeinek magánkézbe adására a kormánynak. Erről az új tulajdonosi programról elfogadott határozat rendelkezik.

A parlament a dokumentumban arra is felkéri a kormányt, hogy a lehető legszélesebb kör számára teremtse meg a részvétel feltételeit, emellett biztosítsa, hogy az állami tulajdonból mindenki egységes elvek szerint részesülhessen, a kedvezményekkel pedig egyforma eséllyel élhessen.

A miniszterelnök január 18-án jelentette be, hogy a kormány új tulajdonosi programja keretében a magyar, illetve a hosszabb ideje Magyarországon élő uniós polgárok tulajdont vásárolhatnak az állami cégekből.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a részletekről nyílt társadalmi vita lesz, így arról is, hogy a tulajdont szerzőknek részletfizetési, adókedvezményt, illetve árfolyamkedvezményt adjanak.

A programba bekerülő vállalatokról és a kibocsátás ütemezéséről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dönt. Meg nem erősített sajtóértesülés szerint a programba mások mellett a Magyar Villamos Muvek, a Szerencsejáték Zrt., az Állami Autópálya-kezelő, illetve a Magyar Posta Zrt. kerülhet be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×