eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint félmillió aláírás az újabb népszavazásra

Több mint ötszázezer aláírás gyűlt már össze azért, hogy népszavazás döntsön az üzleti biztosítók szerepvállalásáról az egészségbiztosítási rendszerben - jelentette be a Liga Szakszervezetek elnöke.

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint már több mint félmillió aláírás összegyűlt azért, hogy népszavazás döntsön az üzleti biztosítók szerepvállalásáról az egészségbiztosítási rendszerben.

Gaskó István közölte: a több civil szervezet által összegyűjtött aláírásokat valószínűleg április 10-én adják le hitelesítésre az Országos Választási Bizottsághoz.

A Liga-elnök kiemelte: abban az esetben nem lesz népszavazás, ha a kormány hatályon kívül helyezi az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, és megállapodást köt a szakszervezetekkel, hogy öt évig nem kezdeményez és nem támogat olyan elképzelést, amely engedné az üzleti biztosítók megjelenését az egészségbiztosításban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×