eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Sztrájkra készülnek a villamosenergia-ipari dolgozók

Sztrájba kezdenek a villamosenergia-ipari dolgozók, amennyiben a jövő hét keddi tárgyaláson sem tudnak megállapodni a szakszervezet és a munkaadók képviselői. A Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke hozzátette: elképzelhető, hogy a vasutasokkal közösen szerveznek sztrájkot. A villamosenergia-ipari dolgozók ágazati sztrájkbizottságának felhívására Budapesten, Párizsban és Düsseldorfban is demonstrációkat szerveznek a többségi, külföldi tulajdonosok "elfogadhatatlan magatartása" ellen.

Március 18-án tárgyalnak ismét a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének képviselői a munkaadókkal, és ha nem lesz megállapodás, akkor sztrájkba kezdenek - mondta az InfoRádiónak Gál Rezső.

Az érdekképviselet elnöke kiemelte: 7,5 százalékos ágazati bérmegállapodást kívánnak elérni, de a munkáltatói szövetség 6,2 százalékot ajánl.

Arról egyelőre nincs döntés, hogy mikor lenne a munkabeszüntetés - közölte Gál Rezső.

A szervezet vezetője hangsúlyozta: korábban már kifejezték szolidaritásukat a korábban többször sztrájkoló vasutasszervezettel, így elképzelhető, hogy a VDSZSZ-szel összehangolják a munkabeszüntetést.

Gál Rezső elmondta, hogy legutóbb egy éve volt egy kétórás figyelmeztető sztrájk. Akkor az áramszolgáltatók úgy dolgoztak, mintha vasárnap lett volna, és végül a rendszerirányító tervezett és szervezett módon importból pótolta az áramot.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×