eur:
393.09
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az MDF egyfordulós parlamenti választásokat szeretne

Az MDF törvénymódosítást nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben az egyfordulós, listás parlamenti választások bevezetését javasolja. Az ellenzéki párt azt is szeretné elérni, hogy a helyi népszavazás feltételei megegyezzenek az országos népszavazás feltételeivel.

Az MDF a valóban demokratikus és átlátható választói döntés érdekében az egyfordulós parlamenti választások bevezetését javasolja.

Almássy Kornél alelnök hozzátette: a helyi ügyekben döntő népszavazások esetében a sikeresség feltételéül azt szabná, hogy az összes választásra jogosult polgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adjon.

Az ellenzéki párt a jövő héten nyújtja be erre vonatkozó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek - mondta el az InfoRádióban Lasztovicza Gábor, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke.

Elképzelhető, hogy az MSZP támogatja az MDF egyfordulós, listás választási rendszerről szóló javaslatát - mondta az InfoRádiónak Wiener György. A szocialista képviselő hozzátette: a javaslattal - egyebek mellett - jóval olcsóbbá, és jobban áttekinthetővé válhat a választási rendszer.

A szocialista politikus ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ támogatná az MDF javaslatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×