eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egészségbiztosítók: túl kockázatos belépni a rendszerbe

Az InfoRádió úgy tudja: a Magyarországon egészségbiztosítással foglalkozó nagy cégek nem lépnek be az új egészségbiztosítási rendszerbe, túl kockázatosnak tartják azt a népszavazási végeredmény ismeretében. Lukács Marianna egészségpénztár-igazgató úgy fogalmazott: a rizikót korábban a törvényi hiányosságok, és a hirtelen változtatások okozták, most viszont többről van szó, az emberek bizalmatlanságáról.

A március 9-i referendumon arról is véleményt nyilvánítottak az emberek, hogy az, ami felé a kormányzat egészségügyi politikája az országot viszi, nekik nem jó - mondta az InfoRádiónak az egyik magyarországi egészségpénztár igazgatója.

Lukács Marianna hozzátette: a népszavazás eredménye azt üzente a kormány számára, hogy valamit az emberek nem értenek, holott egy olyan kérdésről van szó, amely az életüket alapvetően meghatározza.

Már a népszavazás előtt is tudtuk, hogy óriási kockázatok vannak a rendszerben, hiszen a törvény még nagyon sok érdemi kérdést nem szabályoz. Nem lehet például tudni hogy ki mekkora fejkvótát kap majd, vagy, hogy konkrétan milyen szolgáltatások járnak az embereknek - közölte az egészségpénztár-igazgató.

Új kockázatot hozott a népszavazás is, hiszen annak eredményéből kitűnik: az emberek valamit elutasítottak, félnek a változásoktól, bizalmatlanok - tette hozzá Lukács Marianna, aki szerint emiatt a pénztárak nem lesznek képesek ügyfeleket, munkavállalókat, szolgáltatókat maguk mellé állítani.

Az igazgató szerint egy gazdálkodó cég célja az, hogy szolgáltasson, és nem az, hogy valamikor, valahogyan pénzt szerezzen vissza az adófizetőktől. A cég a profitszerzésért dolgozik, de bevétele csak akkor lehet - fűzte hozzá Lukács Marianna -, ha bíznak benne annyira az emberek, hogy rábízza a pénzét.

Most van annyira kockázatos a rendszer, hogy az abba való belépéstől elálljanak a befektetők - jelentette ki az egyik magyarországi egészségpénztár igazgatója.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×