eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Szolgálati visszaéléssel vádolják a volt budapesti rendőrfőkapitányt

Szolgálati visszaéléssel vádolja a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt. Hegedűs Antal, a hivatal vezetője elmondta, Gergényi Péter mellett egy másik volt vezető beosztású rendőr ellen is vádat emeltek.

Korábban az ügyészség három volt rendőri-vezető ügyében folytatott nyomozást szolgálati visszaélés gyanúja miatt, most azonban csak Gergényi Péter, volt budapesti rendőrfőkapitány, és egy másik volt vezető beosztású rendőr ellen emelt vádat - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője.

"Gergényi úr ellen hat rendbeli szolgálati visszaélés vétsége miatt, a vádlott-társa ellen pedig egy rendbeli bűnsegédként elkövetett szolgálati visszaélés vétsége miatt emeltünk vádat. Nyomozást folytattunk még egy volt rendőri-vezető ügyében, akivel szemben bizonyítottság hiányában megszüntettük a nyomozást" - jelentette ki Hegedűs Antal.

A szolgálati visszaélés azt jelenti, hogy az ügyészség szerint a rendőrök visszaéltek szolgálati helyzetükkel, és ezzel egy másik rendőrnek jogtalan hátrányt okoztak.

Sajtóhírek szerint Gergényi Péter ellen a többi között azért indult eljárás, mert menesztése előtt lefokozta egy akciócsoport főtörzszászlósát, és áthelyezte fogdaőrnek.

A rendőr, akit korábban leszerelni is megpróbáltak, hét másik rendőrrel együtt jelentette fel Gergényi Pétert. A volt budapesti rendőrfőkapitány ellen augusztus végén fegyelmi eljárást is indított az Országos Rendőrfőkapitány, mert Gergényi Péter nem a szabályoknak megfelelően kötött szerződést a BRFK nevében. Emiatt a volt főrendőr figyelmeztetésben részesült.

Gergényi Péter szolgálati viszonya egyébként szeptember végén szűnt meg. Posztjáról az úgynevezett Zsanett-ügy, illetve azt követően kirobbant, a rendőrséget érintő korrupciós esetek miatt kellett távoznia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×