eur:
394.22
usd:
370.02
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai megmagyarázza Gyurcsány kijelentését

A kabinet nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Lendvai Ildikó kiemelte: álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek.

A kormány nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lendvai Ildikó kiemelte: Gyurcsány Ferenc kijelentése, miszerint a kormánynak nincs szándéka kompenzálni, erre vonatkozott. Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: a kabinet célja a közterhek csökkentése.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek, és az eddig is szerepelt a költségvetésben, így az nem jelent plusz forrást.

Lendvai Ildikó a népszavazásról azt mondta: biztosan voltak olyanok szavazók, akik a kabinet távozását is szerették volna elérni, de már a voksolás előtti közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a többség nem várt kormányzati változást a referendumtól.

A magas részvételt azzal magyarázta az MSZP frakcióvezetője, hogy a Fidesz hat népszavazási kezdeményezéséből végül azokról szavazhattak, amelyek széles rétegeket tudtak mozgósítani.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×